INHOUD
Zowel in de bezwaarfase als later, als er beroep is aangetekend, kunnen lokale overheden te maken krijgen met het betalen van een proceskostenvergoeding. No-cure-no-paybureaus bieden gratis hun diensten aan om namens de belastingplichtige bezwaar te maken of in beroep te gaan. Hoe ga je als gemeente of samenwerkingsverband het beste om met deze bureaus? Hoe kun je je er het beste tegen wapenen? Natuurlijk, het vaststellen van een juiste waarde helpt, maar de praktijk leert dat de bureaus formele trucs uithalen om ook bij een goede waarde toch een kostenvergoeding te krijgen, door bijvoorbeeld schending van de hoorplicht aan te voeren, discussies op te werpen over al dan niet ontvangen zaakstukken of te traineren om een immateriële schadevergoeding te kunnen krijgen.
Inmiddels is er op alle bovengenoemde onderdelen sprake van veel nieuwe jurisprudentie, waaronder een nieuwe lijn van de Hoge Raad.
In deze cursus gaan we in op de praktijk en geven we handvatten om de trucs te doorzien en te pareren. We geven voorbeelden van situaties die zich in het verleden hebben voorgedaan en trekken hier lering uit. De cursus is ook interactief, vooraf kunnen casussen en best practices worden ingediend: ook van elkaar kun je leren!
Ook behandelen we de wijzigingen die met ingang van 1 januari 2024 zijn opgenomen in artikel 30a van de Wet WOZ, zoals de nieuwe uitbetalingsverplichting die daaruit voortvloeit voor de gemeente. Tevens komt de overgangsregeling aan bod.
Wat behandelen we verder in ieder geval nog:
Let op: deze cursus heeft raakvlakken met twee van onze andere cursussen. In de cursussen Bezwaarprocedures en Beroepsprocedures gaan we ook (kort) in op de proceskostenvergoeding. Wil je niet alleen wat over de proceskostenvergoeding weten, maar de hele procedure behandelen, van ontvangst van het bezwaar tot aan de uitspraak op bezwaar? Volg dan onze cursus Bezwaarprocedures. Wil je meer weten over de gang van zaken bij rechtbank, hof en Hoge Raad en over de eisen die aan een goed verweerschrift worden gesteld? Volg dan onze cursus Beroepsprocedures.
GEGEVENS
Doel
Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de meest actuele jurisprudentie rondom proceskostenvergoeding en ben je goed geïnformeerd over de verschillende procedurele valkuilen, zodat je bij de no-cure-no-pay bureaus goed beslagen ten ijs komt.
Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden, taxatie- en detacheringsbureaus, die in hun functie te maken hebben met proceskostenvergoedingen bij bezwaarschriften en/of beroepsprocedures. NB: Indien je niet tot de doelgroep behoort, kunnen wij je inschrijving weigeren. Je ontvangt hierover bericht.
Datum
12 november 2024 van 09.30-12.00 uur.
Docent
Ben van Boxtel.
Locatie
Vanaf je eigen werkplek.
Prijs
€ 210,-- p.p. exclusief BTW en inclusief lesmateriaal.
Hoe gaat het in zijn werk?
Je ontvangt van ons eerst een bevestiging van je aanmelding. Kort voor aanvang van de cursus ontvang je een uitnodiging via Microsoft Teams. Je krijgt toegang tot een virtueel klaslokaal waarin de docent zijn/haar verhaal zal vertellen. Uiteraard kan je via je microfoon vragen stellen aan de docent, net als in een gewone cursusomgeving.
Wat heb je nodig?
Een computer, laptop, tablet of telefoon met geluid en evt. een microfoon en een camera. Een Teams-account is niet nodig.
Let op:
We kunnen niet voorkomen dat je naam en mailadres zichtbaar zijn voor de andere deelnemers. Houd hier dus rekening mee.
Incompany
Het is natuurlijk ook mogelijk de cursus incompany af te nemen. Onze docent kan de cursus bij jou op locatie verzorgen. Heb je interesse? Bel of mail ons, dan brengen we met plezier een offerte uit voor een cursus die is afgestemd op jullie wensen en behoeften.
VRAGEN
Als je vragen hebt over deze cursus kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen (0184-499494) of e-mailen (mail@lokbel.nl)
Je kunt je aanmelden door hiernaast op de gewenste datum te klikken. Daarna wijst alles vanzelf. Je ontvangt van ons een bevestiging per mail.