Beroepsprocedures (online)

INHOUD

Beroepsprocedures in belastingzaken worden in eerste instantie behandeld door de rechtbanken en in hoger beroep door de gerechtshoven. Tijdens deze cursus gaan we in op het fiscale procesrecht en met name op de gevolgen hiervan voor de uitvoeringspraktijk van gemeenten en waterschappen. Wil je meer weten over de gang van zaken bij rechtbank, hof en Hoge Raad en over de eisen die aan een goed verweerschrift worden gesteld? Dan zit je bij deze cursus goed. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan de proceskostenvergoeding.

Let op: 
Deze cursus heeft raakvlakken met onze cursus Proceskostenvergoeding. Ben je voornamelijk daarin geïnteresseerd, dan kun je beter die cursus volgen. Daar worden echter de gang van zaken bij de rechterlijke instanties en ook de eisen aan een verweerschrift niet behandeld en gaat het puur om het omgaan met de n.c.n.p.-bureaus.

 

 

GEGEVENS

Voor wie
Deze cursus is bestemd voor degenen die reeds enige ervaring hebben met het schrijven van verweerschriften en het doen van de mondelinge behandelingen van belastingzaken bij de rechtbank en het gerechtshof.

Docent
Arnaud Bruijns.

Duur
2 online Teams-sessies, verdeeld over 2 dagen.  

  • 19-03-2024 van 13.00-15.00 uur
  • 12-03-2024 van 13.00-15.00 uur

Locatie
Vanaf je eigen werkplek.

Prijs
€ 315,-- exclusief BTW en inclusief  lesmateriaal.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je ontvangt van ons eerst een bevestiging van je aanmelding. Kort voor aanvang van de eerste cursusdag ontvang je voor elke sessie een uitnodiging via Microsoft Teams. Je krijgt toegang tot een virtueel klaslokaal waarin de docent zijn/haar verhaal zal vertellen. Uiteraard kan je via je microfoon vragen stellen aan de docent, net als in een gewone cursusomgeving.

Wat heb je nodig? 
Een computer, laptop, tablet of telefoon met geluid en evt. een microfoon en een camera. Een Teams-account is niet nodig. 

  • Heb je geen Teams-account? Je ontvangt via e-mail een uitnodiging met een link naar de zogeheten Teams-vergadering. 
  • Open je die op een tablet of telefoon, dan krijg je waarschijnlijk de vraag of je de Teams-app wilt installeren. Als je dat doet, vraagt de app om inloggegevens, maar je kunt ook deelnemen als gast. 
  • Open je de vergaderlink op een vaste PC, dan kun je ook deelnemen als gast via het web. Let op: de browsers Internet Explorer, Firefox en Safari ondersteunen Teams niet. Je kunt wel deelnemen via Google Chrome en Microsoft Edge. 
  • In dit filmpje wordt ook een en ander uitgelegd. 
  • In de uitnodiging staat straks een telefoonnummer dat je kunt bellen als het op de dag zelf niet lukt met aanmelden.

Let op: 
We kunnen helaas (nog) niet voorkomen dat je naam en mailadres zichtbaar zijn voor de andere deelnemers. Houd hier dus rekening mee. We doen ons best hier een oplossing voor te zoeken

 

 

VRAGEN

Als je vragen hebt over deze cursus kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

  • Beschikbare data

Je kunt je aanmelden door hiernaast op de gewenste (start)datum te klikken. Daarna wijst alles vanzelf. Je ontvangt van ons een bevestiging per mail.