WOZ-taxateur woningen (e-learning) SEP

INHOUD

Wil je meer informatie over de opbouw van de nieuwe WOZ-examens? Kijk dan op onze algemene informatiepagina.

De e-learning WOZ-taxateur woningen omvat de volgende specialisatiemodules: 

 1. Basisregistraties algemeen 
 2. Kwaliteitszorg algemeen 
 3. Objectkenmerken algemeen 
 4. Objectkenmerken verdieping 
 5. Taxatie algemeen 
 6. Taxatie verdieping woningen 
 7. Wet- en regelgeving algemeen 
 8. Wet- en regelgeving verdieping woningen 

Tijdens de e-learning WOZ-taxateur woningen worden deze onderwerpen behandeld middels het doorlopen van online-modules.

De e-learning WOZ-medewerker bieden wij inmiddels al enige tijd aan. Nu is hier ook de cursus WOZ-taxateur woningen bij gekomen! Voor onze e-learningmodules werken we samen met SEP te Nijmegen. SEP ontwikkelt e-learning voor gemeenten, als (basis)kennis voor élke ambtenaar. Medewerkers verbreden en verdiepen zo hun kennis over verschillende onderwerpen op een zelfgekozen tijdstip en plaats, op een leuke en interactieve manier. Het (didactisch) model van de e-learning van SEP is gebaseerd op het principe dat herhaling de kracht van leren is en dat het leren op tijd en vanuit intrinsieke motivatie plaatsvindt. Dat betekent dat leren leuk moet zijn, speels en met humor. Kijk voor meer informatie over SEP en hun e-learning op: www.sep.nl/e-learning/.  

Deze nieuwe e-learning WOZ-taxateur woningen is modulair opgebouwd uit 26 modules waar je doorheen kunt lopen in 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker), inclusief casus, interactieve lesstof en steeds wisselende kennistoetsen. 

De cursus is ontwikkeld op basis van de door de Waarderingskamer geformuleerde toetstermen en na het doorlopen van de e-learning ben je volledig voorbereid op het theorie-examen WOZ-taxateur woningen.
 

 

GEGEVENS


Doel
Na het volgen van deze cursus kun je deelnemen aan de kennistoets van de module WOZ-taxateur woningen van het SVM Nivo. Zie ook “Inschrijving examen”. 

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden, taxatie- en detacheringsbureaus, die in hun functie werkzaam zijn in het vakgebied van de Wet WOZ. 

Duur
Doordat wij deze cursus aanbieden via e-learning kun je het traject doorlopen in je eigen tempo. Daarnaast heb je 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot de leeromgeving. De cursus is modulair opgebouwd in 26 modules van 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker), inclusief casus, interactieve lesstof en kennistoetsen.

Toegang
Als je je aanmeldt voor deze e-learningmodule, krijg je 3 maanden toegang tot je eigen leeromgeving. Daarna wordt de toegang stopgezet. Na (of tijdens) die 3 maanden doe je examen.

Prijs
€ 895,-- p.p. exclusief BTW. Deze prijs geldt voor onze eigen e-learningmodule. Het examengeld van SVM Nivo is niet inbegrepen. De factuur wordt verzonden na het verstrekken van de inloggegevens. 
Indien gewenst kan er een contactmoment bijgeboekt worden (ca. 1-1,5 uur) voor € 125,- (excl. BTW), waarbij je vragen kunt stellen aan een docent. Dit contactmoment zal plaatsvinden via Microsoft Teams op een nader af te stemmen tijdstip. Mocht je dit in gang willen zetten, dan verzoeken we je een mail te sturen naar mail@lokbel.nl. 

Aanmelding demoaccount
We kunnen ons voorstellen dat je denkt: hoe werkt dat dan, ik wil eerst wat zien! Daarom bieden we je de mogelijkheid om een demo te bekijken. Let op: dit betreft een demo voor de e-learningcursus WOZ-medewerker. Het gaat een in de demo-fase vooral om de look-en-feel en niet zozeer om te inhoud, dus voor deze cursus is de bestaande demo ook geschikt. Als je toegang tot een demo-account wilt, stuur dan een mailtje naar mail@lokbel.nl. De demo is uiteraard gratis en blijft 1 maand voor je open staan om te proberen. Mocht je enthousiast zijn en de toegang om willen zetten naar volledige toegang, dan mail je even naar hetzelfde adres. 

Aanmelding volledige toegang
Als je direct toegang wilt tot de gehele e-learningomgeving, kun je je ook aanmelden via mail@lokbel.nl. Je krijgt dan 3 maanden toegang tot je eigen leeromgeving. Daarna stopt de toegang vanzelf. 
Je ontvangt de volgende mails:

 • Een bevestiging van je aanmelding 
 • Een uitnodigingsmail met inloggegevens 

Verlenging: 
De toegang kan worden verlengd met een periode van steeds een maand, tegen een meerprijs van € 250 per maand.

Informatie over het examen WOZ-taxateur woningen
Het examen voor WOZ-taxateur woningen bestaat uit 2 delen: een theorie-examen en een eindtoets (ook wel genoemd: vakvaardigheden). 

Theorie-examen
Het theorie-examen kun je op vele locaties in het land afnemen, meestal zijn er meerdere tijdvakken per week waar je uit kunt kiezen. De examenduur bedraagt 2,5 uur en de uitslag is direct bekend. Als je geslaagd bent, krijg je een certificaat.
Meer informatie over het examen via: https://svmnivo.nl/woz/

Eindtoets / vakvaardigheden 
De eindtoets wordt slechts 2 keer per jaar afgenomen in Nieuwegein. De eerstvolgende mogelijkheid is op 25 juni 2024. De examenduur bedraagt 4 uur. Het examen wordt beoordeeld door een assessor. De uitslag wordt binnen zes weken bekend gemaakt. Meer informatie over het examen via: https://svmnivo.nl/woz/

Route
Onze opleiding is onderdeel van de route tot register-taxateur. Om uiteindelijk gediplomeerd WOZ-taxateur te worden, heb je verschillende certificaten en diploma’s nodig. Na onze opleiding kun je je via het meester-gezeltraject verder ontwikkelen tot Register-Taxateur WOZ bij het NRVT. Ook is een basisvastgoedopleiding een vereiste. 

Lees hier welke verdere eisen er worden gesteld:
https://www.waarderingskamer.nl/hulpmiddelen-gemeenten/vakbekwaamheid/
https://www.nrvt.nl/educatie/basisopleiding-register-taxateur
https://www.nrvt.nl/registratie/meester-gezeltraject

Zie ook de route naar de diverse WOZ-kwalificaties:
https://www.waarderingskamer.nl/uploads/images/16.-Gemeenten/Route-WOZ-kwalificaties.jpg

Algemene informatie

 • Alles rondom het theorie-examen en de eindtoets wordt georganiseerd door het SVM Nivo.
 • Cursisten dienen zelf zorg te dragen voor de inschrijving. De kosten voor examens bij het SVM Nivo (€ 235,20 voor het theorie-examen en € 508,20 voor de eindtoets) zijn niet bij onze cursusprijs inbegrepen.
 • Voorwaarde om deel te nemen aan deze examens is dat je recentelijk het diploma Basismodule WOZ / WOZ-medewerker bij het SVM Nivo hebt gehaald.

Meer informatie over de examens kun je lezen op: 
https://svmnivo.nl/ 
https://svmnivo.nl/woz/
https://svmnivo.nl/product/specialisatie-woz-taxateur-woningen/ (inschrijflink theorie-examen)
https://svmnivo.nl/product/eindtoets-taxeren-woz/ (inschrijflink eindtoets)

Het kwalificatiedossier vind je hier: 
https://www.waarderingskamer.nl/fileadmin/publieksportaal/documents/public/Hulpmiddelen-gemeenten/kwalificatiedossiers_medewerkers/Kwalificatiedossier-WOZ-taxateur-woningen-v3.0-per-1-7-2021.pdf 

 

VRAGEN

Als je vragen hebt over deze cursus kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

 • Beschikbare data

Je kunt je voor deze cursus niet aanmelden via deze website. De datum hiernaast is een fictieve datum. Als je je wilt aanmelden, mail dan naar mail@lokbel.nl, zoals in de tekst hierboven ook is aangegeven.