WOZ-medewerker (klassikaal)

INHOUD

Wil je meer informatie over de opbouw van de nieuwe WOZ-examens? Kijk dan op onze algemene informatiepagina.  

De cursus WOZ-medewerker wordt opgebouwd rondom de volgende 7 deelmodules: 

  1. Basisregistraties & WOZ-administratie
  2. Communicatie
  3. Kwaliteitszorg
  4. Objectkenmerken
  5. Procedures
  6. Taxatie
  7. Wet- en regelgeving

Alle deelmodules zijn plenair te volgen, verdeeld over 2 lesdagen.

Heb je al veel kennis in huis en/of wil je liever in je eigen tempo het cursusmateriaal doorlopen? Je kunt deze cursus bij ons ook aan op basis van e-learning volgen. Kijk hiervoor op deze pagina. 

 

GEGEVENS

Doel
Na het volgen van deze cursus kun je deelnemen aan de kennistoets van de module WOZ-medewerker van het SVM Nivo. Zie ook “Inschrijving examen”. 

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden, taxatie- en detacheringsbureaus, die in hun functie werkzaam zijn in het vakgebied van de Wet WOZ. 

Data
Deze cursus komt in het voorjaar van 2024 weer op de agenda. Zodra de data bekend zijn, zullen we die hier publiceren.

Duurt dit te lang voor je?
We bieden dezelfde opleiding ook aan in de vorm van e-learning. Deze opleiding kun je elke werkdag starten. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdagen duren van 09.00-16.00 uur en er wordt voor elke lesdag koffie/thee/fris en een lunch gereserveerd. 


Docenten
Elke Lammers.
Ronald Mols.

Locatie
Cursus- en vergadercentrum Domstad te Utrecht.

Prijs
€ 845,-- p.p. exclusief BTW en inclusief lunch en lesmateriaal.

Lesmateriaal en voorbereiding
Deze cursus bestaat uit 2 lesdagen. Het lesmateriaal voor elke lesdag wordt steeds ca. 1 week van tevoren verstrekt. We verwachten enige mate van voorbereiding. We vragen voor elke lesdag of je van tevoren stukken wilt doorlezen. Het betreft ongeveer 20-40 pagina's per keer. De stukken sturen we je per e-mail toe en deze worden achteraf geüpload naar het klantportaal. 

Inschrijving examen
De basismodule WOZ-medewerker is een kennistoets en heeft op het examen in totaal 50 vragen. De flextoets duurt 70 minuten. In het examen komen minimaal vier verschillende vraagtypen voor, zoals een meerkeuzevraag, een meer-uit-meervraag, een matchvraag, een rangschikvraag, een invulvraag, een selectievraag of een hotspotvraag. Voor elke vraag kan 1 punt behaald worden. Cursisten dienen zelf zorg te dragen voor de inschrijving. Het examengeld van SVM|Nivo (€ 215,04--)  is niet inbegrepen bij onze cursusprijs.

Meer informatie over de examens kun je lezen op: 
https://svmnivo.nl/woz/
https://svmnivo.nl/product/basismodule-woz/ (inschrijflink)

Proefexamen
Het SVM|Nivo biedt ook de mogelijkheid een proefexamen af te nemen vanaf je eigen locatie. De kosten hiervoor bedragen € 32,48. https://svmnivo.nl/product/pt-basismodule-woz/ 

Meer informatie
Meer informatie over de WOZ-opleidingen en de daarbij behorende kwalificatiedossiers vind je hier: 
https://www.waarderingskamer.nl/hulpmiddelen-gemeenten/vakbekwaamheid/
https://www.waarderingskamer.nl/fileadmin/publieksportaal/documents/public/Hulpmiddelen-gemeenten/Kwalificatiedossier_WOZ-medewerker_v1.1_per_1-7-2021.pdf

Incompany
Het is natuurlijk ook mogelijk de cursus incompany af te nemen. Onze docenten kunnen de cursus bij jou op locatie verzorgen. Heb je interesse? Bel of mail ons, dan brengen we met plezier een offerte uit voor een cursus die is afgestemd op jullie wensen en behoeften. 

 

 

VRAGEN

Als je vragen hebt over deze cursus kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

  • Beschikbare data

Je kunt je aanmelden door hiernaast op de gewenste (start)datum te klikken. Daarna wijst alles vanzelf. Je ontvangt van ons een bevestiging per mail.