WOZ-medewerker (e-learning) SEP

INHOUD

Wil je meer informatie over de opbouw van de nieuwe WOZ-examens? Kijk dan op onze algemene informatiepagina.

De e-learning WOZ-medewerker omvat de volgende onderwerpen: 

  1. Basisregistraties & WOZ-administratie
  2. Communicatie
  3. Kwaliteitszorg
  4. Objectkenmerken
  5. Procedures
  6. Taxatie
  7. Wet- en regelgeving

Tijdens de e-learning WOZ-medewerker worden deze onderwerpen behandeld middels het doorlopen van online-modules.

De e-learning WOZ-medewerker bieden wij inmiddels al enige tijd aan. Wij zijn een samenwerking aangegaan met SEP te Nijmegen. SEP ontwikkelt e-learning voor gemeenten, als (basis)kennis voor élke ambtenaar. Medewerkers verbreden en verdiepen zo hun kennis over verschillende onderwerpen op een zelfgekozen tijdstip en plaats, op een leuke en interactieve manier. Het (didactisch) model van de e-learning van SEP is gebaseerd op het principe dat herhaling de kracht van leren is en dat het leren op tijd en vanuit intrinsieke motivatie plaatsvindt. Dat betekent dat leren leuk moet zijn, speels en met humor. Ook moet het leren aansluiten bij de situatie van de medewerker. Kijk voor meer informatie over SEP en hun e-learning op: www.sep.nl/e-learning/.  

Samen met SEP hebben wij onze bestaande e-learning ontwikkeld, conform het didactische model van SEP. De vernieuwde e-learning WOZ-medewerker is modulair opgebouwd in 21 modules van 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker), inclusief casus, interactieve lesstof en steeds wisselende kennistoetsen. 

De cursus is ontwikkeld op basis van de door de Waarderingskamer geformuleerde toetstermen en na het doorlopen van de e-learning ben je volledig voorbereid op het examen.

 

 

GEGEVENS

Doel
Na het volgen van deze cursus kun je deelnemen aan de kennistoets van de module WOZ-medewerker van het SVM Nivo. Zie ook “Inschrijving examen”. 

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor alle medewerkers van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden, taxatie- en detacheringsbureaus, die in hun functie werkzaam zijn in het vakgebied van de Wet WOZ. 

Duur
Doordat wij deze cursus aanbieden via e-learning kun je het traject doorlopen in je eigen tempo. Daarnaast heb je 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot de leeromgeving. De cursus is modulair opgebouwd in 21 modules van 20 tot 25 minuten (rekening houdend met de aandachtsspanne van de medewerker), inclusief casus, interactieve lesstof en kennistoetsen.

Toegang
Als je je aanmeldt voor deze e-learningmodule, krijg je 3 maanden toegang tot je eigen leeromgeving. Daarna wordt de toegang stopgezet. Na (of tijdens) die 3 maanden doe je examen.

Prijs
€ 625,-- p.p. exclusief BTW. Deze prijs geldt voor onze eigen e-learningmodule. Het examengeld van SVM Nivo is niet inbegrepen. De factuur wordt verzonden na het verstrekken van de inloggegevens. 
Let op: ben je niet werkzaam bij gemeente, waterschap of samenwerkingsverband daartussen, dan verzoeken we je eerst de factuur te betalen, alvorens we de toegang open zetten. 

Indien gewenst kan er een contactmoment bijgeboekt worden (ca. 1-1,5 uur) voor € 125,- (excl. BTW), waarbij je vragen kunt stellen aan een docent. Deze contactmiddag zal plaatsvinden via Microsoft Teams op een nader af te stemmen tijdstip. Mocht je dit in gang willen zetten, dan verzoeken we je een mail te sturen naar mail@lokbel.nl

Aanmelding demoaccount
We kunnen ons voorstellen dat je denkt: hoe werkt dat dan, ik wil eerst wat zien! Daarom bieden we je de mogelijkheid om een demo te bekijken. Als je dit wilt, stuur dan een mailtje naar mail@lokbel.nl en dan zullen wij de toegang tot de demo voor je in gang zetten. De demo is uiteraard gratis. Mocht je enthousiast zijn en de toegang om willen zetten naar volledige toegang, dan mail je even naar hetzelfde adres. 

Aanmelding volledige toegang
Als je toegang wilt tot de gehele e-learningomgeving, kun je je aanmelden via mail@lokbel.nl. Je krijgt dan 3 maanden toegang tot je eigen leeromgeving. Daarna stopt de toegang vanzelf. 

Je ontvangt na je aanmelding de volgende mails:

  • Een bevestiging vanuit ons eigen systeem en 
  • Een mail met inloggegevens vanuit de e-learningmodule.  

Verlenging: 
De toegang kan worden verlengd met een periode van steeds een maand, tegen een meerprijs van € 200 per maand.

Inschrijving examen
De basismodule WOZ-medewerker is een kennistoets en heeft op het examen in totaal 50 vragen. De flextoets duurt 70 minuten. In het examen komen minimaal vier verschillende vraagtypen voor, zoals een meerkeuzevraag, een meer-uit-meervraag, een matchvraag, een rangschikvraag, een invulvraag, een selectievraag of een hotspotvraag. Voor elke vraag kan 1 punt behaald worden. Cursisten dienen zelf zorg te dragen voor de inschrijving. Het examengeld van SVM Nivo (€ 215,04) is niet inbegrepen bij onze cursusprijs.

Meer informatie over de examens kun je lezen op: 
https://svmnivo.nl/woz/
https://svmnivo.nl/product/basismodule-woz/
 (inschrijflink)

Proefexamen
Het SVM|Nivo biedt ook de mogelijkheid een proefexamen af te nemen vanaf je eigen locatie. De kosten hiervoor bedragen € 32,48. https://svmnivo.nl/product/pt-basismodule-woz/ 

Meer informatie
Meer informatie over de WOZ-opleidingen en de daarbij behorende kwalificatiedossiers vind je hier: 
https://www.waarderingskamer.nl/hulpmiddelen-gemeenten/vakbekwaamheid/
https://www.waarderingskamer.nl/fileadmin/publieksportaal/documents/public/Hulpmiddelen-gemeenten/Kwalificatiedossier_WOZ-medewerker_v1.1_per_1-7-2021.pdf

 

VRAGEN

Als je vragen hebt over deze cursus kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

  • Beschikbare data

Je kunt je voor deze cursus niet aanmelden via deze website. De datum hiernaast is een fictieve datum. Als je je wilt aanmelden, mail dan naar mail@lokbel.nl, zoals in de tekst hierboven ook is aangegeven.